Meer Bewegen Voor Ouderen

MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN

Pro-Fit Sports organiseert in Leiderdorp op zes verschillende tijdstippen in de week het programma Meer Bewegen voor Ouderen. Pro-Fit Sports heeft deze activiteiten sinds januari 2019 overgenomen van de organisatie Pluspunt die opgehouden is te bestaan. Meer Bewegen Voor Ouderen is een sport- en beweegprogramma dat bedoeld is voor senioren die op wekelijkse basis in groepsverband willen sporten, in een gezellige omgeving en onder professionele begeleiding. De lessen zijn uiteraard ook zeer geschikt voor mensen met beperkingen in bewegelijkheid en/of met gewrichtsklachten. De lessen zijn ook te volgen en uit te voeren vanaf een stoel of met behulp van een rollator. Alle lessen worden aangepast aan de groep. Hierdoor krijgt iedere sportles een andere invulling, waarbij iedereen kan sporten op zijn of haar eigen niveau. Zo zijn de maandag, dinsdag en de woensdaggroeppen bij uitstek geschikt voor mensen met beperkingen in mobiliteit en flexibiliteit en bij gewrichtsklachten. Deze lessen zijn ook zittend deel te nemen, een stoel of rollator kan gebruikt worden als hulpmiddel. De donderdaggroepen die sporten in het Zijlkwartier zijn geschikt voor mensen die wat intensiever en fanatieker willen bewegen. Deze lessen eindigen altijd met een wedstrijdvorm waarin de deelnemers het op een leuke en sportieve manier tegen elkaar opnemen in bijvoorbeeld een basketbal of volleybalduel.

Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar een gezellig kopje koffie of thee te drinken.

Omdat sporten en bewegen voor iedereen belangrijk is, evenals de daar bijbehorende sociale omgeving, zien steeds meer organisaties en instellingen het belang hiervan in. Zo is Meer Bewegen Voor Ouderen door verschillende zorgverzekeraars erkend als een officieel programma. Dit betekent dat de deelnemers hun factuur van de jaarlijkse contributiebijdrage kunnen indienen bij hun zorgverzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden soms tot 75% van dit bedrag. 

De jaarlijkse contributiebijdrage voor het programma Meer Bewegen Voor Ouderen bedraagt 215.- euro per deelnemer.

Overzicht van de verschillende lessen en de daarbij behorende locaties:

Maandag 11.00 uur – 11.45 uur
Sportpark De Bloemerd (Alecto)
Bloemerd 8
2353BZ  Leiderdorp

Maandag 14.00 uur – 14.45 uur
Wooncomplex Van Alphenstaete
Van Alphenplein 8
2353BX  Leiderdorp

Dinsdag 10.00-10.45 uur
Wooncomplex Huis Ter Does
Klaprooskamp 1
2353HA  Leiderdorp

Woensdag 09.30 uur – 10.15 uur
Wooncomplex Huis Ter Does
Klaprooskamp 1
2353HA  Leiderdorp

Donderdag 15.30 uur – 16.30 uur
Sportzaal Zijlkwartier
Van der Marckstraat 19
2352RA  Leiderdorp

Vrijdag 11.00 uur – 11.45 uur
Wooncomplex Van Alphenstaete
Van Alphenplein 8
2353BX  Leiderdorp

Heeft u vragen of wilt u een gratis en vrijblijvend een proefles aanvragen voor het programma Meer Bewegen Voor Ouderen? Klik dan hier of neem contact met ons op via info@profitsports.nl of bel via 06-24155467 / 06-45380372.

J.P. Kranenburg

 Foto: J.P. Kranenburg